Burseryds IF har glädjen att hälsa Er välkomna till 2017-års SM landsvägsmästerskap på cykel för Juniorer och Seniorer samt även för Para-Racer, Para- Handbike, Para-Trike, Para-Tandem.

Burseryds IF har en lång historia i cykelsammanhang. Att anordna cykeltävlingar har klubben hållit på med sen 1932. Detta år föddes den anrika cykeltävlingen Västboloppet som sedan i obruten följd arrangerats varje år fram till dags dato. (se intressant historik)
År 1966 firade klubben sitt 35-årsjubileum och vid sidan av Västboloppet arrangerades också Lilla SM d.v.s. stafett och lagtempomästerskap.

Tidpunkt var som brukligt första helgen i juli månad. Detta var första gång ett officiellt SM  lagtempo för seniorer arrangerades.
Segrade gjorde storfavoriterna Fåglumbröderna Gösta, Sture och Erik. Stafettguldet togs av CK Falken med Jupp Ripfel i spetsen.
Nästa gång det begav sig var 12-15 augusti 1971. Burseryds IF fyller 40 år och för att celebrera detta anordnar klubben under 4 dagar i augusti stora SM på cykel.

Namn vi minns från den tiden är Elisabeth Höglund som vann damernas distans på 30 km tempo, vilket för övrigt var första gång som denna disciplin för damer kördes.
Seniorernas 18-mil vanns för 3-e gången av Jupp Ripfel CK Falken bland 154 startande.
20 år senare var det dags igen för stora SM i lilla Burseryd som samtidigt firade 60 år som förening. Tävlingarna pågick 21-28 juli och fick minnesvärd hyllning av cykelfolket.
Dåtidens mest kände cykelskribent Ture Pettersson skrev, ”cykel SM i Burseryd kan inte överträffas, möjligen tangeras”. Nicklas Kindåker Spårvägen segrade i Seniorernas linjelopp.

Damernas linjelopp vanns av Marianne Berglund Skellefteå sedan Marie Höljer deklasserades av tävlingsjuryn. 1993 fick Burseryd stå som arrangör för en etapp på Postgirot Open. Mikael ”Roddarn” Andersson fajtades med bl.a. självaste Lance Armstrong, namn som man minns med blandade känslor……

1995 arrangerades Ungdoms SM med stora framgångar för hemmaklubbens cyklister.
Kortbana-SM gick i samband med Södra Hestra Sparbanks GP augusti 2006. Segrade gjorde Lucas Persson Team Mälarenergi.
Med allt detta ”i bagaget” och Ture Petterssons ord tar vi oss an utmaningen på nytt.

Vi har en stark organisation som står bakom, och alla funktionärer som frivilligt ställer upp år efter år borgar för att vi känner oss trygga i förvissning om att även ”trampa” detta projekt i hamn.

Varmt Välkomna!
Tävlingsledningen Burseryds IF Cykel